Прокуратурата на украинската Харковска област представи днес нови доказателства, че

...
Прокуратурата на украинската Харковска област представи днес нови доказателства, че
Коментари Харесай

Украйна представи доказателства, че Русия е обстрелвала град Харков със севернокорейски ракети

Прокуратурата на украинската Харковска област показа през днешния ден нови доказателства, че Русия е атакувала Украйна с ракети, доставени от Северна Корея, показвайки елементи от една от тях. Високопоставеният консултант на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, удостовери през вчерашния ден информацията на Съединени американски щати, че за първи път от началото на нашествието през февруари 2022 година Москва е използвала тази седмица севернокорейски балистични ракети за удари по Украйна.
 
Прессекретарят на харковската регионална прокуратура Дмитро Чубенко сподели, че въпросната ракета - една от няколкото, изстреляни по Харков на 2 януари, се разграничава по тип и структура от съветските модели. " Производствената технология не е от най-модерните. Има отклонения от стандартите на ракетите " Искандер ", които преди сме виждали при нападенията против Харков. Тази ракета наподобява на севернокорейска ", съобщи Чубенко пред представители на медиите, до момента в който им показваше остатъци от ракетата.
 
Той уточни, че диаметърът ѝ е малко по-голям от този на съветските ракети " Искандер ". Различни са и дюзата, вътрешните електрически намотки и задната част. " Ето за какво ние клоним към версията, че това може да е ракета, която е доставена на Русия от Северна Корея ", добави Чубенко, като отхвърли да назове модела.
 
Тази седмица Русия нападна северния град Харков - втори по величина в Украйна, с няколко ракети, причинявайки гибелта на двама и ранявайки над 60 души в един от най-масираните си удари с ракети и дронове от началото на нашествието си в прилежащата страна преди близо две години, отбелязва Ройтерс, като напомня, че Пхенян се намира под оръжейното ембарго на Организация на обединените нации от 2006 година, когато организира тествания на атомна бомба.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР