Прокуратурата на Прага разследва подготвянето на терористичен акт с участието

...
Прокуратурата на Прага разследва подготвянето на терористичен акт с участието
Коментари Харесай

Радикализиран словак планирал атентат в Прага

Прокуратурата на Прага проверява подготвянето на терористичен акт с присъединяване на 25-годишен словак, описван в медиите като приел исляма и джихадист, съобщи „ Франс прес”, като се базира на отговарящия по случая чешки прокурор.

Словашкият жител живеел в Прага и е разпознат от медиите като Доминик К. Той е бил задържан през декември 2017 година, разгласи прокурорът Мартин Били.

Според чешки издания словакът се прекръстил на Абдул Рахман, откакто приел исляма, носел военни облекла и когато се срещал с хора вдигал показалеца си към небето – един от символичните поздрави на вреклите се във честност на „ Ислямска държава”.

„ При претършуване в дома му, полицията откри химически субстанции и други значими от позиция на наказателните процедури предмети”, добави обвинителят. В жилището имало и пропагандни материали на ИДИЛ.

Ако виновността на словака бъде приета, той може да получи сред 5 и 15 години затвор за подготовката на терористичен акт и тласкане към тероризъм.

Словакът е първият хипотетичен джихадист, задържан в Чехия и упрекнат в подготовка на бомбен атентат. Не излиза наяве кои обекти или места е считал да нападна той.
По материали от БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР