Прокуратурата на ЕС представи доклада за дейността си през миналата

...
Прокуратурата на ЕС представи доклада за дейността си през миналата
Коментари Харесай

Европрокуратурата с 203 разследвания у нас по съмнения за злоупотреби с близо 900 млн. евро 



Прокуратурата на Европейски Съюз показа отчета за активността си през предходната година, в който се показва, че в България се водят 203 следствия по подозрения за измами с 884, 9 млн. евро от европейския бюджет, заяви Българска телеграфна агенция.

През 2023 година са били разкрити 107 нови следствия за 405, 2 млн. евро. В тази численост пет инспекции са за измами с Данък добавена стойност на обща стойност 28, 2 млн. евро, демонстрират данните. За предходната година не е била издадена нито една заповед за запор на имущество у нас, се добавя в отчета. За същото време 16 инспекции са приключили без последствия, а материалите по 14 случая са били предадени на българския съд.

От общо 225 сигнала със подозрения за злоупотреби, 163 са били подадени от управляващите в нашата страна, 13 са били от институции на Европейски Съюз, 47 са били от жители. По инспекциите на Европейската прокуратура предходната година у нас са били формирани четири каузи, само че няма нито едно дефинитивно правосъдно решение и нито един наказан.


Витаминозен сок с нула старания със самопочистваща се сокоизтисквачка
Европрокуратурата проверява машинация с Данък добавена стойност за колосална сума в България и още 5 страни

Данните демонстрират също, че половината от инспекциите са свързани със случаи, които не касаят публични поръчки, близо една трета са по подозрения за разноски с публични средства, към три на 100 са за укриване на Данък добавена стойност, шест на 100 са свързани със подозрения за корупция.

Най-много следствия засягат работата със средствата от европейския бюджет за доближаване, на второ място са случаите, свързани с стратегиите в земеделието.

Общо Европейската прокуратура е подхванала предходната година над 330 следствия в Европейски Съюз. Предполагаемите вреди по тези случаи за европейския бюджет са 11, 5 милиарда евро, демонстрира отчетът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР