Прокуратурата много често изнася информация в аванс, а след това

...
Прокуратурата много често изнася информация в аванс, а след това
Коментари Харесай

Демерджиев: Прокуратурата саботира разследвания, като изнася информация

Прокуратурата доста постоянно изнася информация в задатък, а по-късно няма резултат, следствията са саботирани. Това разяснява служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред " Дарик " по отношение на конференцията на основния прокурор Иван Гешев от четвъртък, по време на която той описа по какъв начин е цел в скрит план сред олигарси, мафията и публицисти и бяха публикувани записи, открити на флашки в дома на обвинен.

Още през вчерашния ден Демерджиев назова протичащото се " филм или сериал " и разяснява, че основният прокурор не може да е жертва, той има всички лостове да реагира, в случай че има някакви закани, има всички принадлежности да отбрани и себе си, страната и правовия ред. И през днешния ден министърът акцентира това и уточни, че говоренето на Гешев е било по-скоро политическо, в сравнение с магистрат. " За мен е извънредно необичайно, основен прокурор, вътрешен министър да излязат и да се оплакват, че са обект на опасност, принуда ", сподели той.

" Отговорността към следствието би трябвало да е водеща ", разяснява още Демерджиев, критикувайки по този метод изнесените от прокуратурата данни. " Редно е информацията да се изнесе, когато няма какво повече да се прави (по следствието, б.а.) ", добави той. И призна, че се е случвало и той да саботира следствие на противозаконна миграция, изнасяйки данни в Народното събрание, за което съжалява.

Министърът се оплака и че след този случай, разгласен от прокуратурата оня ден, Министерство на вътрешните работи е получило още хора, които да охранява. " И до през днешния ден Министерство на вътрешните работи охранява едни доста забавни очевидци. Някои ги назовават кошаревски, те имат обществено известни прякори. Денонощно вървят с тези хора, в това число в заведенията, унижават се да стоят до тях и да ги пазят, тъй като по този начин е разпоредила прокуратурата ", разяснява министърът, без да навлиза в детайлности. По думите му той няколко пъти е настоял прокуратурата да преразгледа постановленията си за защита, само че това не е направено, написа " Сега ".

Междувременно Гешев даде изявление за БГНЕС, в което отбрани помпозната си конференция и се оплака, че никой не й е обърнал уместно внимание. " Какво би станало, в случай че в Италия или в Германия, се види това, което българските жители видяха в четвъртък, а точно - срастването, симбиозата на престъпни престижи, които преди време наричахме мутри, наказани лица, лица, наказани от Интерпол, лица, които назовават себе си " публицисти ", " обществени персони " и " обществени организации ", за които не бих употребявал думите " партии ". В тези страни най-вероятно би избухнало нещо с размерите на " Уотъргейт " ", уточни той, пропускайки, че на записите даже не е направена експертиза.

По мотив на коментара на Демерджиев, че не желае да взе участие във филми Гешев споделя: " Не искам да разясня министър Демерджиев, само и единствено тъй като имам схващане за държавност и почитам българските институции. Не бих си разрешил да разясня която и да било българска институция, или нейните ръководители, с изключение на в краен случай. Ако би трябвало да влезем в тази стилистика, не може да е филм - да се оферират 400 хиляди евро за премахване на висшестоящ служител на реда, а ти си министър на вътрешните работи. Не мога да възприема това като филм, в случай че би трябвало да употребявам тази лексика ".

Главният прокурор предизвести, че филмът може да се трансформира в сериал. " Ако употребявам неговата стилистика, в действителност може да стане сериал, най-малкото тъй като сътрудниците показаха една дребна част от запис с дължина час и половина, която съгласно тях е най-интересната. Но съм сигурен, че има много по-интересни елементи ", сподели Гешев.

Колкото до заканите към самия него, Гешев споделя, че за разлика от множеството български жители, има защита, " а и в последна сметка никой не ме е карал да ставам основен прокурор. (...) Аз съм с генезис от македонския край и аз не тичам, аз се удрям ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР