Прокуратурата излезе с подробности за полицейския патрул, който първи се

...
Прокуратурата излезе с подробности за полицейския патрул, който първи се
Коментари Харесай

Прокуратурата: Любенов признал, че е дал 200 лева подкуп на полицаите

Прокуратурата излезе с детайлности за полицейския патрул, който първи се отзовава на сигнала за злополуката на Околовръстното шосе в София, при която почина френски жител, а неговата брачна половинка бе тежко ранена, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова разкри, че след тежкия случай са конфискувани камерите в региона. От думите й стана ясно, че патрулният автомобил се е движил се паралелно с този на Димитър Любенов в нощта на случая и развил скорост от близо 100 км/ч, без пуснати сигнали светлини и при ограничаване от 80 км/ч в този пътен сектор на Околовръстния път.

" Колата на Министерство на вътрешните работи се е движила в локалното платно. Виждайки удара, за който Любенов е упрекнат, патрулният автомобил стопира и се връща на заден ход към един километър. Това се открива от GPS-a на колата на Министерство на вътрешните работи ", посочи прокурор Петрова. 

Говорителят на СРП изясни, че директно след катострофата патрулът е трябвало да се върне на мястото на случая, откакто към него е подаден сигнал от Министерство на вътрешните работи, като най-близко намиращ се в райна. 

" От записи от разнообразни камери преди случая се вижда по какъв начин патрулният автомобил с полицейски чиновници се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил демонстрира, че е имало прекъсване за към 3 минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение ", описа тя. 

Десислава Петрова разяснява и за какво наблюдаващия прокурор е отказал да задържи патрулиращите служители на реда. 

" След като е прегледал видеозаписите, прокурорът е бил на мнение, че видяното на камерите не предпоставя покачване на обвиняване и задържане до 72 часа, което задържане може да се предприеме единствено по отношение на обвинен. Няма никаква спънка Министерство на вътрешните работи да стартира инспекция, въз основата на която служителите на реда да задържат за период до 24 часа. Прокуратурата няма безусловно никакви пълномощия по отношение на административното задържане до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи ", сподели още представителят на градската прокуратура.

Димитър Любенов е разпитан като очевидец и пред арбитър по делото за закононарушение по работа, и е декларирал, че е спрян от патрулни служители на реда, те не са му желали документи за инспекция, служителите на реда предложили да го съпроводят ненапълно, а той им дал 200 лв., стана още ясно от думите на Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР