Прокуратурата излезе с подробности по случая с проверката в Югозападния

...
Прокуратурата излезе с подробности по случая с проверката в Югозападния
Коментари Харесай

Прокуратурата излезе с подробности по случая с фалшивите дипломи в Югозападния университет

Прокуратурата излезе с детайлности по случая с инспекцията в Югозападния университет „ Неофит Рилски ", оповестиха от обвиняването.
Още на 12 декември 2023 година прокуратурата се самосезира неотложно след разпространяването на информация по отношение на съществуване на корупционни практики в Правно-историческия факултет на университета.
По случая е формирана кореспонденция и e предоставена инспекция на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОД на МВР-Благоевград за определяне съществуване на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.
Наблюдаващият прокурор е дал подробни инструкции, касаещи инспекцията на информацията, съдържаща се в журналистическите изявления. Тя включва снемане на пояснения, както от подалия сигнал до Министерството на образованието и науката по отношение на непозволената активност, по този начин и от други лица, осведомени със случая и тези, посочени като участници, оповестиха от обвиняването.
В хода на инспекцията се откриват лица, отговарящи за документооборота при провеждането на изпитите, нанасянето на оценките в протоколите и предаването им на съответния чиновник.
Наред с това се откриват и чиновници, носещи отговорност за основните книги на магистърските стратегии в Правно-историческия факултет, като следва да бъдат приложени и относими към случая документи. Извършват се графически информации на автограф и почерк.
Наблюдаващият преписката прокурор е дал детайлни инструкции за инспекция на данни, касаещи лица, получили дипломи без полагане на изпити. Проверката ще завърши на 20 март.
След докладване на резултатите от нея в Окръжна прокуратура наблюдаващият прокурор ще направи преценка за съществуването или неналичието на задоволително данни за осъществено закононарушение и ще предприеме съответните законосъобразни дейности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР