Прокуратурата иска да бъде назначена нова петорна съдебно-медицинска експертиза, касаеща

...
Прокуратурата иска да бъде назначена нова петорна съдебно-медицинска експертиза, касаеща
Коментари Харесай

Прокуратурата иска нова петорна експертиза за състоянието на Стайко Стайков

Прокуратурата желае да бъде назначена нова петорна съдебно-медицинска експертиза, касаеща здравословно положение на обвинения Стайко Стайков.

Това разгласи пред публицисти наблюващият прокурор по делото Ангел Кънев преди началото на днешното правосъдно съвещание, на което би трябвало да стане ясно дали синът на алкохолния необут Миньо Стайков - Стайко Стайков ще бъде оставен в ареста.

Делото ще се гледа при закрити врата по искане на новите юристи на обвинения.

Кънев обясни, че юристите Лъчезар и Любомир Таков не могат да пазят обвинения, тъй като те са се явявали по разпит на повече от 10 очевидци по сегашното дело.

Обвинението е за присъединяване за проведена незаконна група, основана за разпространяване на акцизни артикули без бандерол, пране на пари и данъчни закононарушения, както и данъчни закононарушения за близо половин милион лв..

По думите на прокурора към този момент имало подготвена съдебно-медицинска експертиза, само че желаят нова такава, тъй като едно от болесттите му е извънредно съществено.

Той не пожела да разяснява болесттите на Стайков, а остави съдът да реши дали те са спънка да бъде в следствения арест или не.

" Считаме, че имаме събрани доказателства, с които да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", посочи Кънев.

Прокурорът прикани да се разяснява единствено и само наказателното произвеждане.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Стайков се снабди с ново обвиняване за данъчни закононарушения за близо половин милион лв..

След близо 5 месеца търсене синът на предприемача Миню Стайков - Стайко Стайков, изненадващо се появи - той потърси помощ в УМБАЛСМ " Пирогов " с травми по главата и тялото.

Той призна, че е бил станал жертва на похищение. Малко по-късно Стайков беше изместен в Министерство на вътрешните работи болница, където е под защита.

Вчера той влезе във фокуса на медиите, тъй като охранители на Стайкови пробвали да влязат в болничното заведение и да го пазят, вместо служителите на реда.

Адвокатът на Стайков разяснява за какво клиентът му не се е предал на органите на реда, откакто е бил разгласен за търсене. По думите му той не се е чувствал добре и е изпитвал боязън за живота си.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че няма данни Стайко Стайков да е напускал страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР