Прокуратурата иска арест за задържаните за износ на руски стоки,

...
Прокуратурата иска арест за задържаните за износ на руски стоки,
Коментари Харесай

Прокоратурата иска арест за заподозрените за износ на руски стоки

Прокуратурата желае арест за арестуваните за експорт на съветски артикули, излиза наяве то изказване на самата пловдивска прокуратура.

Пловдивската окръжна прокуратура ще внесе искане в съда  петима от арестуваните за експорт на  артикули с двойна приложимост за Русия да останат в ареста. Стана ясно, е това са трима  съветски жители, един жител на Беларус и един албански жител.

Общо 12 са арестуваните от незаконната група. От 2022 година тя е провела износа на оптични принадлежности, прицели, бинокли и радиостанции за специфичните военни елементи, воюващи в Украйна. Стоките са за 4 милиона лв.. Изделята са закаупувани от записана компания в Пловдив. Впоследствие те са преопаковани в жилище в Пловдив. Оттам са превозени до летище София, от където са били изнасяни. До момента са повдигнати обвинния  на 5-има непознати жители.

“Изяснява се  присъединяване и на други лица ”, съобщи окръжният прокурор Ваня Христева.

Както SafeNews заяви, мрежата е работила на територията на София, Пловдив, Варна и Велико Търново от началото на 2021 година В основата й стоели съветските жители, които са финансирали доставките. Те не са непрекъснато пребиваващи у нас. Доставките са минавали през разнообразни сдружения, едно от които е със седалище в Пловдив.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР