Прокуратурата инициира проверка по Закона за здравето, касаеща психиатричното състояние

...
Прокуратурата инициира проверка по Закона за здравето, касаеща психиатричното състояние
Коментари Харесай

Прокуратурата инициира проверка по Закона за здравето относно психичното състояние на обвиняемия, осквернил гроба на патриарх Неофит

Прокуратурата инициира инспекция по Закона за здравето, касаеща психиатричното положение на 37-годишния мъж, притеглен към наказателна отговорност за опозоряване на гроба на патриарх Неофит. 

Иво Димитров е упрекнат за това, че на 15.04.2024 година към 23,37 часа пред катедрален храм „ Света Неделя “ в град София е осквернил гроба на патриарх Неофит. Иво Димитров хванал с двете си ръце дървения кръст, подложен на гроба на покойника и почнал настойчиво и нападателно да го разклаща, след което извадил същия, вдигнал го във въздуха и го захвърлил върху гроба. 

По случая беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 164, алинея 2 от Наказателен кодекс, а Иво Димитров беше арестуван за период до 72 часа. 

Днес, 18.04.2024 година, наблюдаващият прокурор внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Иво Димитров. Състав на Софийски областен съд не почете настояването и остави обвинения без мярка за неотклонение. 

След съвещанието прокурор разпореди инспекция, в хода на която следва Иво Димитров неотложно да бъде отведен в лечебно заведение, където да бъде тествано психическото му положение и дали са нужни ограничения за краткотрайно физическо ограничение и наложително настаняване за лекуване.

Наблюдаващият прокурор ще стачкува пред Софийски градски съд определението на Софийски областен съд да остави без мярка за неотклонение Иво Димитров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР