Прокуратурата и изпълнителната власт - какъв ще е изходът от

...
Прокуратурата и изпълнителната власт - какъв ще е изходът от
Коментари Харесай

Явор Нотев: Продължавам да вярвам, че Висшият съдебен съвет е свободен във волята си

Прокуратурата и изпълнителната власт - какъв ще е изходът от борбата?

" Не би трябвало да приказваме за война, тъй като това ни злепоставя в очите на обществото, както и в очите на сътрудниците отвън страната. Струваше ми се, че войната е завършила при тези избори и при съставянето на държавно управление ", съобщи някогашният зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев в студиото на " Денят ON AIR ". " Формално прокуратурата няма различен ход с изключение на в действителност да призове министър-председателя, с цел да може да облече неговите изказвания ", добави той.
По думите му извънредно цени и почита решението на Конституционния съд - правосъдният министър да може да желае отстраняването на основния прокурор.

" То идва в точния момент, с цел да покаже какво е законовото решение на тази задача и да подреди последователността на въпросите ", уточни гостът пред Bulgaria ON AIR.
Той показа, че продължава да има вяра, че Висшият правосъден съвет е свободен във волята си да вземе решения към този момент всъщност.
" С това решение на Конституционния съд не се протяга ръка на неговата воля и не се лимитира свободата му ", разяснява Явор Нотев.

И заключи, че пътят за конституционни промени ще бъде дълъг и сложен.

" Аз си припомням по какъв начин се сътвори този орган КПКОНПИ и беше избран като едно доста положително решение за битка с корупцията. Мисля, че съществени адвокати са съперници на изваждането на проверяващи органи отвън прокуратурата ", приключи Нотев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР