Прокуратурата и Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не са репресивни органи. Това

...
Прокуратурата и Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не са репресивни органи. Това
Коментари Харесай

Борисов превърна темата за главния прокурор и беззаконието в надприказване

Прокуратурата и Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не са репресивни органи. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в предаването " Лице в лице " на bTV.
Борисов направи коментара по тематиката " избор на нов основен прокурор " и " господство на правото ". Според него, няма нищо неправилно в това сегашният основен прокурор Сотир Цацаров да поеме КПКОНПИ, като преди този момент " завещае " прокуратурата на посочен от него човек - Иван Гешев. Борисов онагледи нещата по този начин - вие като работехте преди в Нова телевизия, в този момент работите в bTV, не може ли?
Според Борисов, Цацаров е извънредно грамотен човек, а Гешев е добър в оперативната работа. " Той има доста повече оперативно мислене ", разясни министър-председателят.
Учудващо или не, само че водачът на ГЕРБ сподели следното за ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС): " Аз поддържах най-вече Лозан Панов преди време. Той нямаше да стане арбитър другояче ". Припомняме, че Панов се оказа най-силната съпротива на Гешев във Висш съдебен съвет при процедурата по избора на новия основен министър председател. А Борисов бързо разясни: " Аз не съм двуличник, госпожо ", по адрес на водещата Цветанка Ризова.
На въпрос на Цветанка Ризова за какво се е фиксирал само в правосъдния министър Данаил Кирилов като възможна опция на Гешев, Борисов отговори: " А кой са сложа, Мая Манолова ли? ". Премиерът сподели, че няма по-добри адвокати в страната, а има по-мързеливи. Братът на Иван Гешев е персоналната защита на президента Румен Радев, съобщи още Бойко Борисов по отношение на позицията на президента по избора на новия основен прокурор. По информация на Actualno.com, братът на Гешев не е елементарен чиновник на НСО, а работи на началническо равнище.
Приехме като решение основният прокурор да бъде изслушван в Народното събрание, сподели още Борисов във връзка с рекомендациите на Венецианската комисия по отношение на правосъдната промяна у нас.
За край на предаването се стигна до нови паметни изречения: " При Българска социалистическа партия падаха банки, КТБ " и " Виж по какъв начин давам отговор на лъжите ", до момента в който обясняваше какъв брой е висок кредитният рейтинг на България и по какъв начин към този момент сме в ERM II, което е доказателство за триумфите на ръководството на Борисов.
Какво сподели Борисов за Сотир Цацаров - научете в този материал!
Как разяснява себе си по невъобразим метод - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР