Прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на

...
Прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на
Коментари Харесай

Прокуратурата запорирала 14 млн. евро на фирми около Джи пи груп

Прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на стойност към 14 млн. евро на компании и търговци към строителната компания " Джи пи груп ".
 Цацаров: Работата не е водещата версия за убийството на журналистката (обновена)  Убитата журналистка била жена на огромен предприемач и притежател на телевизия ТВН  Последното предаване на убитата тв водеща било за Джи Пи Гейт  Джи Пи Груп: Не сме горили документи, замесват ни в операции
Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров, представен от " Дневник ". Той посочи, че запорите са във връзка със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и на уеб страницата " Биволъ " за корист при разходване не евросредства.

Цацаров съобщи за това след съвещание с полицията в Русе, която проверява на убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Проверката на прокуратурата е прераснала в досъдебно произвеждане, само че размерът на работа е огромен и следствието по случая продължава, посочи основният прокурор.

Запорът на 14-те милиона евро е натрапен, откакто прокуратурата е упражнила пълномощията си по Закона за ограниченията против изпирането на пари, увери през днешния ден основният прокурор. В рамките на следствието се ревизират всички физически и юридически лица, посочени в сигнала на прокуратурата, без значение дали са търговци или неправителствени организации.

Думите на Цацаров пристигнаха, откакто Европейската комисия е поискала данни от България за корист със структурни фондове във връзка подозренията за нарушавания към публични поръчки в строителството у нас. Макар да не загатва съответен образец, доста евентуално е представителят да засяга абсурдът с " Джи Пи Груп ".

През септември Софийската градска прокуратура разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) да извърши инспекция на данните от следствието на уеб страницата " Биволъ " за измами и корупция при асимилиране на европейски средства.

На 14.09.2018 година сигнал за нередности и измами при асимилиране на средства от европейски фондове във връзка същата обява е постъпил до основния прокурор от вицепремиера Томислав Дончев. Сигналът на Дончев е адресиран и до министъра на вътрешните работи, както и до ръководителя на КПКОНПИ, с копие до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “. Сигналите от Томислав Дончев и от уеб страницата „ Биволь “ бяха обединени, обясниха от прокуратурата.

След публикуването на следствието за корупция бяха арестувани журналистът Димитър Стоянов и румънският му сътрудник Атила Биро. Това стана, откакто " Биволъ " подаде сигнал до Министерство на вътрешните работи, че от офисите на „ Джи Пи Груп “ стартира изнасяне на документи, които са изгаряни в региона на Радомир, а двамата публицисти са били на мястото, с цел да снимат изгарянето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР