Прокуратурата е започнала в сряда сутринта акция в офисите на

...
Прокуратурата е започнала в сряда сутринта акция в офисите на
Коментари Харесай

Прокуратурата провежда акция в офисите на Васил Божков

Прокуратурата е почнала в сряда сутринта акция в офисите на хазартния необут Васил Божков, заяви Българска национална телевизия. Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи са влезнали в офисите на предприемача на ул. " Московска ".

Към момента няма информация каква е повода за претърсванията на полицията и прокуратурата. По неофициална информация на Българска национална телевизия управляващите ревизират и други адреси включително и някогашна резиденция на Тодор Живков в парк Витоша, употребена от Божков. Министерство на вътрешните работи публично не удостоверява, само че и не отхвърлят информацията за полицейската акция, оповестява Българска национална телевизия.

Преди две седмици прокуратурата претърси и офисите на Държавната комисия по хазарта.

В средата на януари шефът на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) Георги Начев разгласи, че само държавният " Български състезателен тотализатор " е плащал записания в закона размер на таксата за
хазарт – 15% върху залозите, през последните пет години.

Всички други частни компании, организиращи тото, лото,
лотария или залагания върху спортни надпревари, са внасяли доста занижена такса – 20% върху разликата сред залозите и изплатените облаги. По предварителни калкулации на АДФИ по този метод бюджетът не е събрал минимум 210 млн. лева единствено от лотарии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР