Прокуратурата е започнала разследване на самолетната катастрофа, при която пострада

...
Прокуратурата е започнала разследване на самолетната катастрофа, при която пострада
Коментари Харесай

Разследва се грешка на Ивайло Пенчев при пилотирането на падналия самолет

Прокуратурата е почнала следствие на самолетната злополука, при която пострада притежателят на " Уолтопия " Ивайло Пенчев. Самолетът му падна на летището край софийското село Лесново в събота. След случая Пенчев, който е пилотирал машината, бе откаран по неотложност в болница със строшен прешлен.

На този стадий проверяващите подозират неточност при ръководството на дребния аероплан, излиза наяве от известието. Делото се води от районната прокуратура в Елин Пелин. В известието е записано, че при ръководство на " въздухоплавателно средство били нарушени разпоредбите за придвижване ".

Вследствие на това е породена и телесна щета. До момента е осъществен оглед на мястото, организират се разпити на очевидци и са назначени експертизи, оповестяват от държавното обвиняване.

Самият Пенчев твърди, че най-вероятната причина за злополуката е техническа нередовност на машината. В неделя пред бТВ той съобщи, че самолетът бил подгрят преди политане, само че незабавно откакто се оказал във въздуха открил, че моторът не набира скорост и няма двигателна сила. Затова решил да се върне и кацнал твърдо. Пенчев добави, че имал 20-годишен опит като делтапланерист, а от 5 години управлявал този аероплан.

Заради пострадванията си в понеделник Пенчев бе опериран, заяви бТВ. Преди това самият той насочи апел за даряване на кръв в обществените мрежи, тъй като е с рядка кръвна група – А негативна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР