Прокуратурата е започнала досъдебно производство срещу над 50 души от

...
Прокуратурата е започнала досъдебно производство срещу над 50 души от
Коментари Харесай

Разследват десетки хора от Неделино за измама с помощи за безработни

" Прокуратурата е почнала досъдебно произвеждане против над 50 души от Неделино за документна машинация в изключително огромни размери, които посредством потребление на документи с погрешно наличие са взели обезщетение за безработица в размер на 241 хиляди лв. ". Това съобщи окръжният прокурор Тодор Деянов, представен от " 24 часа ".
Става въпрос за хора, които вървят да работят зад граница - особено в Испания, в Аранда де Дуеро, и то по трудови контракти. Те са работили по няколко дни там, а има и такива, които изобщо на са пътували до Пиренеите, а по-късно са командировани в България, само че са получавали компенсации от порядъка на 1200 лева
" Случаите са идентични и касаят използването на Регламент 883/2004 година, който урежда координацията сред другите осигурителни системи на страните в Европейски Съюз Това са хора, които са полагали труд в друга страна членка и прибирайки се в България след преустановяване на трудовото и осигурителното правно отношение, желаят възнаграждение от българския застраховател на дължимото обезщетение за безработица. Последвало разпределяне на тези помощи, след което и тяхното прекъсване с предписание на ръководителя по обезпечаване за безработица в териториалното отделение на НОИ”, съобщи ръководителят на административния съд в Смолян Игнат Колчев.
Съдът към този момент е разгледал 42 случая и по 34 удостоверява решенията на Национален осигурителен институт за прекъсване на компенсациите. Един от случаите е решен в интерес на служащ, тъй като се открило, че индивидът фактически е работил в Испания и е оставил материални следи от полети и инспекции т.е. компенсацията му е постоянно. В хода на делата са желани информации от Главна дирекция “Национална полиция” дали тези хора са излизали от страната и от самолетни компании дали и по какъв брой време гурбетчиите са били в Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР