Прокуратурата е спряла да търси автора на снимките, на които

...
Прокуратурата е спряла да търси автора на снимките, на които
Коментари Харесай

Прокуратурата спря да търси кой е снимал чата на Гешев с пиарката на Борисов

Прокуратурата е спряла да търси създателя на фотосите, на които се вижда чата сред основния прокурор Иван Гешев и пиарката на някогашния министър председател Севдалина Арнаудова. Това заяви, като се базира на информация в осведомителната система на държавното обвиняване.

По-рано през септември основният прокурор беше сниман да разменя с пиарката на водача на ГЕРБ Севделина Арнаудова по време на съвещание на правната комисия в Народното събрание.

При инспекция на преписката по случая в системата на прокуратурата излиза наяве, че наказателно произвеждане по случая е спряно. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното произвеждане. Това са случаите, в които причинителят не е оголен, лицето е с имунитет, или има единствено един очевидец и той не може да бъде разпитан.

До прокурорска инспекция по тематиката се стигна след сигнал на гражданското придвижване БОЕЦ. Според БОЕЦ дeйcтвията на основния прокурор го пocтaвят в „ тeжък кoнфликт нa интepecи “.

В началото на ноември прокурорската инспекция заключи, че чатът и по тази причина не беше формирано следствие против Гешев. Според прокурор Венцислав Фердинандов общественото разгласяване на чата обаче съставлява закононарушение, защото съзнателно е нарушена тайната на кореспонденцията.

Първите фрагменти с екрана на телефона на Гешев бяха оповестени във фейсбук от Явор Божанков от Българска социалистическа партия, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от „ Изправи се.БГ! Ние идваме! “. Впоследствие сътрудника им от „ ИТН “ Радостин Василев добави две нови фотоси от различен ъгъл, на едната от които ясно се вижда, че точно Гешев държи снимания телефон.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР