Прокуратурата е разпоредила на МВР да извърши проверка на проект

...
Прокуратурата е разпоредила на МВР да извърши проверка на проект
Коментари Харесай

МВР ще проверява три къщи за гости на семейството на Йончева

Прокуратурата е разпоредила на Министерство на вътрешните работи да извърши инспекция на план за три къщи за посетители, издигнати от фамилната компания на бащата на детето на депутатката Елена Йончева – проектант Пламен Тодоров. Държавното обвиняване се е самосезирало по обява в организация " ПИК ".

Според написаното сдружението, ръководено от бащата на Тодоров, е взело над 376 хиляди лева посредством компанията си, с цел да се построят три къщи за посетители в странджанското село Велика. Къщите са наоколо до плажа на Лозенец.

Дружеството " Парк Велика " ООД е кандидатствало с план пред Държавен фонд " Земеделие " през 2011 година Строителството на трите къщи от по 125 кв.м. е изпълнено от архитектурната компания на мъжа на Йончева и брат му. Според обявата компанията записва ниски доходи, а информация за наемане на къщите и цени не може да се открие, защото сдружението няма нито уебсайт, нито телефон за контакти.

Според известието на прокуратурата в обявата има данни за вероятно осъществено закононарушение – предоставяне на погрешни данни, с цел да се получат европейски средства. Те обаче не били задоволителни.

" Поради което се постанова осъществяване на инспекция от Главна дирекция " Национална полиция ". Ще бъде осъществена документална инспекция на плана, като на място чиновници ще извършат и инспекция дали къщите за посетители се употребяват по предопределение ", написа в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР