Прокуратурата е привлякла като обвиняем финансиста Стоян Александров. Той е

...
Прокуратурата е привлякла като обвиняем финансиста Стоян Александров. Той е
Коментари Харесай

Обвиниха Стоян Александров за лихварство

Прокуратурата е привлякла като обвинен финансиста Стоян Александров. Той е разследван, че е правил банкова активност без позволение, потвърдиха източници от прокуратурата.

Стоян Александров е разследван в лихварство – отпускал е заеми против рента.

Самият финансист към този момент неведнъж съобщи, че не е нарушавал закона. Преди две години в изявленията за медии Стоян Александров изясни, че поради високоплатените длъжности, заемал години наред, има задоволително персонални средства, които е давал назаем против рента. Върху тях са платени и налози, което било видно от данъчните му заявления. Единственият спор, който имал тогава с Национална агенция за приходите, бил обвързван с къща, която придобил от екстрадирани от страната руснаци, поради това дали е трябвало договорката да е по данъчна или по пазарна оценка.

"Аз не считам, че съм направил нерегламентирана банкова активност. Не съм привличал непознати пари, с цел да ги давам против рента ". Това съобщи през 2016 година Стоян Александров. По този метод той отхвърля тезата, че активността му е наказуема по закон. Според Наказателния кодекс с разпределяне на заеми не могат да се занимават нелицензирани за задачата, а глобата е до 5 година затвор и конфискация на половината имущество.

Припомняме, че инспекцията на прокуратурата стартира на 8 септември 2016 година Тя се водеше от Софийската градска прокуратура и бе за интервала 2002 – 2016 година Тогава Стоян Александров е бил шеф на банка, само че инспекцията е в качеството му на физическо лице.

Проверката на прокуратурата бе предшествана от репортаж на бТВ, в който трима души описаха, че са взели заеми от финансиста при наказателни лихви от 0.5% за ден просрочие. Един от пострадалите даже твърдеше, че е подписал контракт за заем от 306 800 $, а е получил единствено 260 000 и всичко било доказуемо, тъй като парите са преведени по банков път. Длъжниците на Александров го упрекваха и за подправяне на документи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР