Прокуратурата е прекратила наказателно производство по „Осемте джуджета“, защото не

...
Прокуратурата е прекратила наказателно производство по „Осемте джуджета“, защото не
Коментари Харесай

СРП е прекратила производство по „Осемте джуджета“, защото не е открила престъпление

Прокуратурата е прекратила наказателно произвеждане по „ Осемте джуджета “, тъй като не е разкрила закононарушение, оповестиха от Антикорупционен фонд.

От определение на Софийски градски съд (СГС) от 23.02.2023 година излиза наяве, че Прокуратурата е водила и прекратила наказателно произвеждане по част от събитията, изложени в следствието на Антикорупционния фонд (АКФ) „ Осемте джуджета “, оповестено преди близо три години.

Осем месеца след началото на следствието, на 24.10.2022 година, СРП приключва досъдебното произвеждане с претекст „ липса на задоволително доказателства за осъществено закононарушение “.

Това разпореждане е анулирано от арбитър от Софийски областен съд, защото съдът не се съгласява с извода на прокурора, че няма задоволително доказателства за закононарушение.

След митинг на прокурора при СРП против това решение на първоинстанционния съд, Софийски градски съд удостоверява анулацията на постановлението за преустановяване и връща делото на прокурора за продължение на следствието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР