Прокуратурата е повдигнала обвинения на кмета на Младост Десислава Иванчева,

...
Прокуратурата е повдигнала обвинения на кмета на Младост Десислава Иванчева,
Коментари Харесай

Десислава Иванчева е обвинена за подкуп, заместникът ѝ и посредникът са помагачи

Прокуратурата е повдигнала обвинявания на кмета на " Младост " Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и мъжа, който влезнал в ролята на медиатор - съгласно прокуратурата, при взимане на подкупа от строителен вложител.

Иванчева е упрекната за рушвет в изключително огромни размери, който съставлява изключително тежък случай, а Петрова и медиаторът - като нейни помагачи, осведоми Би Ти Ви.

От 10 до 30 години затвор заплашват зрелищно задържаната във вторник Иванчева, както и конфискация на цялото или част от имуществото ѝ и възбрана да заема избрани длъжности.

Утре Специализираният съд може би ще взема решение дали да ги остави за непрекъснато в ареста, както упорстват прокурорите. Според информация на БНР мъжът е някогашният областен кмет Петко Дюлгеров, за който към момента не е известно дали прокуратурата ще желае непрекъснат арест.

От профилираната прокуратурата обявиха за " Дневник ", че обвинявания към момента нямало и на следващия ден щяло да има информация по проблема.

Посредникът е направил саморъчно цялостни самопризнания, съобщи през вчерашния ден шефът на профилираната прокуратура Иван Гешев. Обясненията му са част от доказателствата, само че даже и в границите на следствието и на възможен развой той да се откаже от тях, от прокуратурата твърдят, че имат задоволително още, осведоми БНР.
Освен белязаните пари, открити у Петко Дюлгеров, чантата на Биляна Петрова и кашонче в колата на Десислава Иванчева, плюс специфичните разследващи средства, документирали диалозите сред тях и изнудвания предприемач, като доказателства ще се употребяват и записите от заведенията, в които са се получавали и предавали белязаните пари.

На вчерашния брифинг на прокуратурата и антикорупционната комисия шефът на спецобвинението Иван Гешев съобщи, че обвиняването в рушвет е работно и той не изключи опцията тримата арестувани да бъдат упрекнати в присъединяване в незаконна група, пране на пари или други
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР