Прокуратурата е поискала от властите в Македония съдействие, за да

...
Прокуратурата е поискала от властите в Македония съдействие, за да
Коментари Харесай

 Прокуратурата чака последни разпити от Македония, за да приключи делото за катастрофата на “Струма” 


Прокуратурата е поискала от управляващите в Македония подпомагане, с цел да бъдат разпитани последни очевидци от злополуката с рейса на автомагистрала „ Струма “, при която починаха 46 души, заяви пред Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Инцидентът се случи през ноември предходната година, като туристите са се прибирали от Истанбул към Скопие след проведена екскурзия. На 31 километър от автомагистралата от София към Благоевград рейсът излезе от пътното платно и се е вряза в мантинелите, след което се възпламени. Мантинела пък е затиснала вратата, пред която са се скупчили пасажерите в обезверен опит да излязат.

Нови обстоятелства, свързани със случилото се в трагичната нощ, е открило следствието дотук, сподели още Милева. Изяснено е, че транспортираните от водача 4 туби бензин не са причина за пожара, защото те са останали непокътнати.

„ Това е една голяма покруса, която ще остане в съзнанието ми. Безпрецедентен случай. Без аналог в историята. Така беше избран този проблем. Огледът продължи повече от 24 часа. Той стартира по мрачно и приключи по мрачно. Главният прокурор разпореди следствието на екип от следователи от Национална следствена служба, които работиха неуморно под надзора на Окръжна прокуратура – Перник “, описа още прокурор Милева.

По делото са работили шестима следователи и трима прокурори, а в рамките единствено на 10 дни е завършило събирането на доказателства. По думите на Милева казус е и методът на прокуратурата да върне телата на починалите със аероплан.

„ Наведнъж бяха върнати и всички оживели движимости, като всяка една от движимостите беше запечатана поотделно. Бяха направени 45 аутопсии. От всеки беше конфискуван биологичен материал, от който беше извлечен ДНК-профил. С молба за правна помощ до правосъдните управляващи в Република Северна Македония бяха издирени и открити наследниците на потърпевшите, от които също беше конфискуван ДНК-профил “, добави представителят на основния прокурор.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР