Прокуратурата е поискала от Софийския районен съд да промени мярката

...
Прокуратурата е поискала от Софийския районен съд да промени мярката
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска задържане под стража на Васил Михайлов

Прокуратурата е поискала от Софийския областен съд да промени мярката на Васил Михайлов – прокурорският наследник, който беше упрекнат в закани и побои, от „ домакински арест ” в „ задържане под стража ”.  Това разгласи на брифинг Георги Иванов, който е наблюдаващ прокурор по делото против него.

„ За нас, прокурорите, няма значение длъжността на даден обвинен, неговите родствени връзки или общественият му статус. Единствените значими неща са законите и моралът. Всички са равни пред закона ”, посочи Иванов. „ Първоначално на обвинения беше наложена мярка задържане под страна и след това – 5 месеца по-късно беше променена в домакински арест ”, сподели още прокурорът.  

На въпрос от публицисти правилно ли е, че обвиненият не е носил в продължение на няколко дни електронната си гривна, прокурорът отговори, че няма безапелационни доказателства за това.

Той обаче не скри, че съгласно свидетелски показания Михайлов е посещавал еднократно питейно заведение наоколо до дома му. По-рано денем основният прокурор Иван Гешев изиска оставката на бащата на мъжа - прокурорът от Перник Бисер Михайлов.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР