Прокуратурата е осъдена да плати 20 хил. лв. заради инсценировка

...
Прокуратурата е осъдена да плати 20 хил. лв. заради инсценировка
Коментари Харесай

Набедената Александра Стоилова за гавра с полицаи осъди прокуратурата на 20 хил. лв.

Прокуратурата е наказана да заплати 20 хиляди лева поради инсценировка с нахлуване против полицейски чиновници, заяви lex.bg.

Случаят е от 2013 година и поради измислено късане на униформа на един от служителите  момиче години бе обвинена в безчинство. Според решението на градския съд Александра Стоилова би трябвало да получи 13 хиляди лева обезщетение и 6 хиляди лева за адвокатски разноски.

През 2013 година тя дружно с приятеля си Иван Цонев бе задържана от служители на реда от Първо РПУ по обвиняване, че са ритали и пробвали да счупят полицейска патрулка. След това бе декларирано, че Стоилова е скъсала пагона на един от служителите на реда.

Предаването " Господари на ефира " обаче излъчи фрагменти от охранителните камери в Първо, на които се вижда, че истината е напълно друга. При вътрешна инспекция се откри, че историята с униформата е измислена, само че все пак обвиняванията против Стоилова не бяха свалени. Тя съумя да осъди страната пред Европейския съд по правата на индивида. А през 2018 година бе оправдана и по делото за безчинство. В претекстовете към присъдата бе записано, че показанията на служителите на реда по делото " са дискредитирани дотам, че съдът не може да им се довери в която и да било тяхна част ".

Решението за компенсацията не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР