Прокуратурата е образувала досъдебно производство за закупуването и доставката на

...
Прокуратурата е образувала досъдебно производство за закупуването и доставката на
Коментари Харесай

Прокуратурата образува досъдебно производство за закупуването на ученическите тестове

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за закупуването и доставката на тестванията за възпитаници, оповестиха от държавното обвиняване.

В Специализирана прокуратура са получени по подготвеност материалите от инспекция на КПКОНПИ, формирана по сигнал по отношение на извършени от Министерство на здравеопазването четири процедури за закупуване и доставка на проби за неинвазивно проучване на възпитаници с оглед разкриване на SARS-CoV-2.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 282 от Наказателен кодекс.

Разследването е предоставено на следовател от отдел " Следствен " при Специализирана прокуратура. На Агенцията за държавна финансова ревизия е предоставено осъществяване на финансова ревизия.

Седмица по-рано министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова приключи настоящата процедура по закупуване на бързи антигенни проби за провеждането на самостоятелно неинвазивно проучване за COVID-19 на възпитаници от 1-и до 12-и клас.

Прекратяването на процедурата е разследване от осъществена от дирекция " Вътрешен одит ", по искане на министър Сербезова, инспекция. В отчета си до здравния министър проверяващите установяват пропуски при организацията на процедурата.

Установено е, че избрани търговски сдружения са били толерирани и избрани доставки са били забавени, вследствие на което са били облагодетелствани компании и това е довело до ощетяване на бюджета на Министерство на здравеопазването, оповестиха тогава от КПКОНПИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР