Прокуратурата е направила това, което и най-добрия адвокат не може

...
Прокуратурата е направила това, което и най-добрия адвокат не може
Коментари Харесай

Екимджиев: Прокуратурата се държи като група добре организирани адвокати

" Прокуратурата е направила това, което и най-хубавия юрист не може да направи, само че за сметка на страната. За сметка на публичния интерес от правораздаване " - по този начин юристът към Адвокатска гилдия - Пловив Михаил Екимджиев описа обстановката около задържането и освобождението на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов през предходната седмица.

В предаването " Здравей, България " по NOVA той проучва решението на Софийски градски съд да откаже да се произнесе по настояването на прокуратурата за правосъдни наказания за обиските на тримата. при обиските на домовете на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, тъй като прокуратурата сама ги е определила за незаконосъобразни. Софийска градска прокуратура е оповестила пред съда, че претърсванията и изземванията от адресите са осъществени " от незапознат проверяващ орган ". 

" В естествена обстановка прокуратурата управлява наказателното гонене, тя се пробва да разкрива закононарушения и да санкционира нарушители. В естествена обстановка прокуратурата желае съдът да удостовери законността и пропорционалността на нейните дейности освен това претършуване и изземване, " сподели той.

" В случая се получи тъкмо противоположното, " продължи Екимджиев. " Прокуратурата като група добре проведени юристи, първо написа, че самото претършуване е незаконосъобразно, и през вчерашния ден през целия ден обикалят по малките екрани, с цел да изясняват какъв брой незаконосъобразно е тяхното следствие. "

" Точно по тази причина съдът споделя, че щом самата прокуратура, която управлява следствието, признава, че то е нелегално, той няма какво да направи повече, Няма какви права да пази, " добави той.

" Защотоправата на Борисов, на Арнаудова, на Горанов са предпазени от самите прокурори. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР