Прокуратурата е изпратила писма до МВР, ГДБОП-МВР, ГДНП, СДВР, ДАНС

...
Прокуратурата е изпратила писма до МВР, ГДБОП-МВР, ГДНП, СДВР, ДАНС
Коментари Харесай

Прокуратурата пита МВР и ДАНС има ли заплаха срещу Борис Бонев |

Прокуратурата е изпратила писма до Министерство на вътрешните работи, ГДБОП-МВР, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи, ДАНС и Служба " Военно разузнаване " с въпрос дали са сезирани за опасност към общинския консултант Борис Бонев и в случай че е по този начин, какви ограничения са подхванати за отбраната му, оповестиха от СРП с уточнението, че са се самосезирали поради обявата на Бонев във фейсбук от 8 януари.

В нея общинарят от " Спаси София " от българските служби за непосредствена опасност за живота му. По думите му тази информация е доказана и от задгранични партньорски служби. Бонев към този момент е дал показания за евентуалните аргументи за опасността. Според него те най-вероятно са поради работата му като общински консултант, както и поради активността на " Спаси София ". 

Прокурор от СРП ще извърши персонална инспекция по случая, а Борис Бонев ще бъде свикан за снемане на пояснения, прецизират от прокуратурата и допълват, че макар изказванието на общинаря за дадени от него показания, в прокуратурата досега не е постъпила сходна информация от институциите, която по закон би трябвало да бъде докладвана неотложно.

Необходимостта от реализиране на управление и контрол за законосъобразното и навременно осъществяване на дейности по сигнали, съдържащи данни за осъществени закононарушения, е извънредно пълномощие на Прокуратурата на Република България, се споделя в известието на СРП.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР