Прокуратурата дезинформира гражданите за действията на МВР и своите собствени,

...
Прокуратурата дезинформира гражданите за действията на МВР и своите собствени,
Коментари Харесай

Прокуратурата е спасила от арест полицаи, свързани с катастрофата с Порше-то в София


Прокуратурата дезинформира жителите за дейностите на Министерство на вътрешните работи и своите лични, като един от случаите, за които това важи, е следствието против двама служители на реда за чадър над водача, предизвикал жестоката злополука на Околовръстното шосе в София, при която почина френски жител. Това разгласи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на специфична конференция.

По-рано през днешния ден от държавното обвиняване излязоха също с данни по случая, само че от думите на министъра се разбра, че следствието на служителите на реда е почнало от инспекция на " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, а не по самодейност на обвиняването, както твърди то.

Демерджиев изясни, че в хода на следствието на самата злополука е имало данни, че наоколо е имало полицейска кола.

„ Извършена е инспекция. Има доказателства, че полицейският автомобил се е движел по маршрута на „ Поршето ” на Димитър Любенов (обвиненият за злополуката водач - б.р.). Вместо да изпълнят служебните си отговорности, са създали нещо друго ”, сподели министърът. " Вътрешна сигурност " е направила инспекцията, а наблюдаващият прокурор е бил осведомен с дейностите на служителите на реда.

От Министерство на вътрешните работи обаче са предложили на обвиняването било двамата служители на реда да бъдат арестувани неотложно за 24 часа, да се вземат телефоните и данните от телефоните и да се подхващат неотложни дейности. Прокурорът обаче не е разрешил това и е поел надзор върху следствието, заяви министърът. А на вътрешното ведомство е било забрането да огласява информация по случая.

Въпросните служители на реда са били отстранени от служба още тогава, отнети са им персоналните карти, служебните карти и служебното оръжие.

Министърът заяви и за други съмнителни случаи, в които държанието на прокуратурата е необяснимо.

Очаквайте детайлности.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР