Прокуратурата дава повече информация за жестокото убийство в София, за

...
Прокуратурата дава повече информация за жестокото убийство в София, за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арестуваният за жестокото убийство на мъж в София е задържан за 72 часа

Прокуратурата дава повече информация за жестокото ликвидиране в София, за което стана ясно в събота. По случая към този момент има двама арестувани.

Арестуваният за убийството на мъж в София е арестуван за 72 часа с разпореждане на прокуратурата, следва съдът да реши дали да го остави за непрекъснато в ареста. Това оповестиха на брифинг от прокуратурата, на който участват градският прокурор на София Илиана Кирилова, зам.-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

" Софийската градска прокуратура управлява следствието за осъществено ликвидиране като в началото досъдебното произвеждане е било за похищение на 11 август. Разпитан е непосредствен на убития мъж, който е декларирал пред проверяващите органи, че от 8 август вечерта е нямал контакт с него и се е тормозил да не се е случило нещо. От събраните доказателства се е стигнало до извода, че причинител на убийството е лице с фамилия Вълчинов. Той е притеглен като обвинен за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод. За сходно закононарушение се планува наказване от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна ", изясни Христо Кръстев, зам.-градски прокурор.

Убийството е осъществено на 8-и против 9 август. Наблюдаващият прокурор е разпоредил мярка " задържане под стража " за 72 часа на задържания.

" В резултат на осъществените дейности по следствието, органите на Министерство на вътрешните работи доближиха и до второ лице, което има връзка с осъщественото тежко престъпно закононарушение. Това лице е подкрепило причинителя да заличи следите от убийството. Това лице не е съизвършител и помощник на причинителя на убийството, тъй като не е взело участие в изпълнителното действие. Лицето схваща за убийството след осъщественото закононарушение и като другар на килъра взема решение да му помогне да заличат следите ", съобщи Иво Илиев, зам.-градски прокурор.

Гледайте онлайн тук или на.



Останките от тялото на мъж бяха открити в шахта в центъра на София, след подаден сигнал от живущите в кооперацията. Според проверяващите, убийството е било осъществено на друго място във вторник, на 8 август. Тогава е бил разгласен за търсене 41-годишен мъж.

Задържани са двама мъже - единият по съмнение, че е направил закононарушението, а другият за укривателство. Разследването на убийството е поето от Софийската градска прокуратура. Днес се чака да станат ясни водещите версии и претекстовете за жестокото закононарушение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР