Прокуратурата даде на съд кмета на Златица Магдалена Иванова, както

...
Прокуратурата даде на съд кмета на Златица Магдалена Иванова, както
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд кмета на Златица Магдалена Иванова

Прокуратурата даде на съд кмета на Златица Магдалена Иванова, както и основната счетоводителка на общината. Двете са упрекнати в документно закононарушение и за длъжностно заграбване в изключително огромни размери.

В хода на следствието за помагаческата им активност са предявени обвинявания и на заместник-кмета и на предприемач.

Иванова е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 20 януари 2014 съставила декларация, в който е удостоверила погрешни условия, за да бъде употребен този документ като доказателство за тези условия. Неверните условия се състояли в изказванието, че планът с предмет " Преустройство на първи етаж на Разширение на учебно заведение кв. 72, гр. Златица не е финансиран от различен източник, друг от Публична капиталова стратегия " Растеж и стабилно развиване ".

В реалност другите стадии от плана, на обща стойност над 200 000 лева /без ДДС/, били финансирани от други източници и изпълнявани по контракти сред общината и частни сдружения, което Иванова е знаела. Въпреки това тя е изготвила формалния документ с погрешно наличие за да бъде употребен пред Областния шеф на Софийска област и по този начин да се реализира двойно финансиране на СМР.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР