Прокуратурата, а не обществото е в състояние да даде обективна

...
Прокуратурата, а не обществото е в състояние да даде обективна
Коментари Харесай

Състезание по стрелба на полицаи: Стрелковата подготовка на служителите на реда

Прокуратурата, а не обществото е в положение да даде справедлива оценка за дейностите на служителя на реда стрелял смъртоносно по младежа в София. Това обявиха участниците в надпреварата по „ Полицейска пукотевица “, което се организира във Велико Търново.

За околните им животът е спрял

Според тях стрелковата подготовка на органите на реда е добра, само че има и проблеми. 

По време на работа служителите на реда стрелят единствено със служебно зачислено оръжие, при безспорна нужда и последна мярка на отбрана от противоправно нахлуване, изясни ръководителят на стрелковата асоциация към Министерство на вътрешните работи.

„ Обществото би трябвало да одобри, че от време на време се постанова служителите на реда да стрелят и да защитят държавните и публичните ползи без директно да е заплашен техния живот “, сподели контрольор Емил Велев, гл. инструктор „ Специфична служба “ към ЦБПС на Министерство на вътрешните работи.

18-годишен умря в болница, откакто беше ранен от служител на реда

Главен контрольор Катя Василева е в системата на Министерство на вътрешните работи от 26 години. Борави еднообразно добре и с револвер, и с автомат. Има богат опит за преценка реакциите, както на мъжете, по този начин и на дамите, при използването на огнестрелно оръжие.

„ Някак си чисто двигателно мъжете са по-бързи. Ние по-комплексно мислим постоянно. И действително видяно ни би трябвало повече време “, уточни тя.

Стрелковата подготовка на органите на Министерство на вътрешните работи е непрекъсната, а атестацията - всяка година.

Дефицит е психическата подготовка, регистрират служители на реда.

18-годишен умря след обир, гонка с полицията и създадени изстрели

„ Понеже сме изпадали в такива обстановки на улицата - има елементи от секундата да реши правна рамка, обстановка и потребление на огнестрелно оръжие, има ли съответна правна опасност за него или за останалите близките, и по едно и също време да съобрази потреблението на оръжието, тъй че то да не заплаши близките жители “, уточни гл. контрольор Даниел Костадинов, шеф на районно управление (на МВР) - Тутракан към ОДМВР Силистра.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР