Прокуратура привлече като обвиняем 45-годишния мъж за причиняване на катастрофата,

...
Прокуратура привлече като обвиняем 45-годишния мъж за причиняване на катастрофата,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на бизнесмена, причинил мелето с две жертви край Садово

Прокуратура притегли като обвинен 45-годишния мъж за причиняване на злополуката, при която починаха двама мъже край гр. Садово.

Окръжна прокуратура–Пловдив притегли като обвинен 45-годишния предприемач от Кърджали Аднан Юсеинов, за това, че на 12.12.2022  година на основен път I-86 в региона край гр. Садово, обл. Пловдив, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил БМВ, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на повече от едно лице - 31-годишният таксиметров водач Сурай Расим и на 33-годишният пасажер Салиф Тефик.

Обвиняемият Аднан Юсеинов е с наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв., заради това, че се намира на лекуване в болнично заведение поради влошеното си здравословно положение в резултат на пътнотранспортното произшествие.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив се организират дейности по следствието. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са открили телесните повреди и повода за гибелта на двамата мъже, умряли при злополуката.

Според направената химическа експертиза в кръвта на обвинения не е намерено съществуване на алкохол и наркотични субстанции. Очаква се правенето на автотехническа експертиза по делото, която да обясни механизма на осъщественото действие, след което ще се премине към привършване на следствието и правене на обвинителен акт. 

Припомняме, че след катастрофата бизнесменът беше в тежко положение - със 7 счупени ребра и 2 счупени крайници. Юсеинов има шивашки завод в Ардино и има присъединяване в няколко компании.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР