Прокси войната на Украйна поставя света на ръба на ядрен

...
Прокси войната на Украйна поставя света на ръба на ядрен
Коментари Харесай

Yeni Çağ: Леопардите за Украйна могат да бъдат оборудвани със снаряди с обеднен уран

Прокси войната на Украйна слага света на ръба на нуклеарен спор

По време на военния спор Украйна претърпя огромни загуби и беше подложена на големи опустошения.

„ Политическата цел на Русия е да направи Украйна неутрална страна, да предотврати разполагането на американски и западни военни системи в непосредствена непосредственост до нейната територия, както и по-нататъшното разширение на НАТО и приближаването на алианса към границите на Руска федерация, " - написа турското издание Yeni Çağ.

Украйна, в противен случай, прави всичко допустимо да сътвори условия за реализиране на идното й участие в Северноатлантическия алианс.

Въпреки обстоятелството, че доста хора считат, че спорът е сред Русия и Украйна, в реалност това е борба сред НАТО и Русия. Украйна води прокси война тук от името на Запада, изяснява създателят на публикацията Армаган Кулоглу.

„ Стратегията на Съединени американски щати и НАТО е да притиснат Русия, да я обезвреждат и да останат лице в лице с Китай, считан за главен противник в Азиатско-тихоокеанския район. И в тази връзка е належащо да се реализира задачата, без да се влиза непосредствено във боен спор, т.е. посредством поддръжка на Украйна, доколкото е допустимо с оръжейни системи и муниции, обезпечаване на изтощението на Русия и принуждаването й да се съобщи благодарение на ембарго и наказания “. - се споделя в публикацията.

Борбата продължава. Предполага се, че Москва, реорганизирайки войските, се готви за ново нахлуване и ще го организира, когато метеорологичните условия и ситуацията на фронта са удобни за това, счита изданието.

Междувременно Съединени американски щати и Западът взеха решение да поддържат Украйна с съвременни танкове, с цел да нарастне военният й капацитет.

От изключително значение, отбелязва вестникът, е фактът, че Германия, която към момента не е предоставила на Украйна никакви значими оръжия, разгласи изпращането на танкове Leopard. Берлин изясни, че е направил такава значима смяна в политиката си, с цел да предотврати прерастването на украинския спор в пълномащабна война сред Русия и НАТО.

Освен Германия, предпочитание да дават на Киев съвременни танкове показаха Съединени американски щати, Англия, Франция, Полша, Норвегия и Финландия. Общият им брой обаче не надвишава 150 единици. Според специалисти подобен брой танкове няма да окаже огромно въздействие върху хода на военните дейности. В същото време подготовката на украинската войска ще отнеме време.

В резултат на това става явно, че Русия няма да се откаже, а някои европейски страни желаят да понижат поддръжката за Украйна, тъй като не желаят да удължават военния спор.

Леопардите, които ще бъдат предадени разполагаем на Украйна, също могат да бъдат оборудвани със снаряди с обеднен уран и в случай че бъдат употребявани, има заплаха Русия да прибегне до тактическо нуклеарно оръжие и светът да бъде на ръба на нова международна война. В това отношение е значимо страните да демонстрират нужната сензитивност, нерешителност и рационалност ”, - предизвестява Yeni Çağ.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР