Прокремълски рапър, който нарича Путин „заклет супергерой“, поема магазините на Domino`s Pizza в Русия

...
Прокремълски рапър и руски ресторантьор обявиха в сряда, че поемат
Коментари Харесай

Прокремълски рапър и руски ресторантьор обявиха в сряда, че поемат всички бивши пицарии Domino's в страната, променяйки "I" в Domino с еквивалентната кирилска буква "и." Освен буквите, логото изглеждаше малко променено.

Антон Пински и рапърът Тимати миналата година купиха 130 кафенета, някога собственост на Starbucks в Русия, променяйки името на Stars Coffee.

И двете американски корпорации се изтеглиха от страната в светлината на продължаващата инвазия в Украйна, която предизвика шеметен набор от икономически санкции срещу Москва от САЩ и нейните съюзници.

Forbes Russia каза, че ще запазят 120-те ресторанта на франчайза и повече от 2000 служители, съобщи Reuters.

Съобщението им дойде девет дни след като компанията, която управлява марката Domino's в Русия, Турция, Азербайджан и Грузия, DP Eurasia, заяви, че подава молба за банкрут, след като се е опитала и не успя да продаде франчайзите.

Русия прие указ този април, който позволи на националното правителство да конфискува активи на компании от „неприятелски“ страни, което доведе до множество ребрандиране. Блокчетата Lego, например, се превърнаха в „Светът на кубчетата“ в Русия, докато ресторантите на McDonald's се превърнаха в заведения за хранене „Вкусно и това е“, а поничките Krispy Kreme станаха „Hrunchy Dream“.

Тимати, чието истинско име е е Тимур Юнусов, отдавна подкрепя Кремъл с музиката си. През 2015 г. той рапира песен, която включва текста „Моят най-добър приятел е Путин“, описващ руския лидер като „умирай трудно супергерой“.

Тимати и Пински разкриха ребрандирането на Stars Coffee през август миналата година година. Пински каза по това време, че е платил около 6 милиона долара за активите, според Reuters.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР