Прокрадват се становища, че ваксината срещу COVID-19 е създадена прекалено

...
Прокрадват се становища, че ваксината срещу COVID-19 е създадена прекалено
Коментари Харесай

Инфексционист: Ваксината срещу COVID-19 е най-пречистената, с която медицината разполага

Прокрадват се мнения, че имунизацията против COVID-19 е основана прекомерно бързо и няма време да се ревизира успеваемостта й. До някаква степен това е по този начин, само че хората би трябвало да знаят, че технологията, по която е основана имунизацията, не е от през вчерашния ден. Това е една от най-пречистените ваксини, в които разполага медицината сега.
Това съобщи пред bTV инфекционистът доктор Трифон Вълков.

По думите му страничните резултати, които са известни, са естествени и са типични освен за имунизацията против COVID-19. Страничните резултати се развиват на фона на един от стабилизаторите във имунизацията, който се употребява и при редица козметични артикули.

" Препоръчва се хората, които към този момент са преболедували COVID-19, да не си слагат ваксина. Не тъй като е рисково или няма да има резултат, а с цел да може имунизацията да послужи на някой, който не е боледувал ", уточни още доктор Вълков.

Той съобщи още, че по всяка възможност и другите разлаботени ваксини ще бъдат утвърдени и налични у нас. Той още един път посочи преимуществата по отношение на по-лесното им предпазване, само че другояче уточни, че няма основни разлики.

Инфекционистът разяснява и новият вариант. По думите му разновидност дава опция за една много по-устойчива връзка сред рецептора и спайк протеина. Това е най-важният стадий в заразяването. До момента схващанията и теориите демонстрират, че тя оказва помощ на вируса да се закрепи по-добре към таргета си, само че няма отношение към тежестта на протичане на инфекцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР