"Прокопиев е взел "Каолин" без пари". Това каза председателят на

...
"Прокопиев е взел "Каолин" без пари". Това каза председателят на
Коментари Харесай

Шефът на КОНПИ попиля Прокопиев: Какво очаква той от премиера? Има схема и „Каолин“ е придобит без пари!

"Прокопиев е взел "Каолин " без пари ". Това сподели ръководителят на КОНПИ Пламен Георгиев в утринния блок на bTV. "Комисията не постанова запори, постанова ги съда. Ние представихме нашите констатации. Съдът наложи ограничаващи ограничения по отношение на господин Прокопиев. Единственият метод да разберем дали приемането на дивиденти на Прокопиев от "Каолин " е законно. Един човек открадва една движимост преди 17 година После я продава, да речем за 150 млн. лева И ние споделяме, че няма нищо нелегално. Установихме ужасно доста нарушавания, за нас има скица "Каолин " е добит съвсем без пари. Изключително доста неистини се изговориха ", разясни Георгиев.

"Изумен съм от изказванията на господин Прокопиев по какъв начин си показва страната. Премиерът не може да приключи инспекция. Той по никакъв метод не се обаждал ", възмути се Пламен Георгиев.

"Спестявани са налози и концесионни такси от Прокопиев ", добави той. Комисията не се връща обратно. Преди 5 година сдружението „ Каолин” е продадено на немска компания за 150 млн. Единственият метод да разберем дали това законно, е да установим източника. Тези пари са противозаконни, извоювани са от нелегално добито имущество. Установихме ужасно доста нарушавания при приватизацията на сдружението, има скица, по която „ Каолин” е добит съвсем без пари, съобщи Георгиев. 150 млн. лева са противозаконни и би трябвало да се откри от кое място са.

"Ако Прокопиев нямше доходи, нямаше да го ревизираме. Но той продава. Как по този начин една компания като "Каолин " е взета? Иво Прокопиев върви и приказва неистини ", сподели Георгиев. Заводът бил оценен за 20 милиона. Оферта на белгийска компания била отхвърлена. И Прокопиев придобил "Каолин " за 7,5 милиона. Най-големият запор на комисията е против Цветан Василев. Това може би е един от най-големите искове в цяла Европа. Става дума за над 2 милиарда. Ако делото завърши сполучливо против Цветан Василев, страната ще се снабди с 91% от акциите на „ Дунарит “, сподели още Георгиев. Само за 2016 година "Дунарит " е спечелило над 30 млн. лева, добави той. Шефът на КОНПИ увери, че няма упоритости да оглави новия антикорупционен мегаорган.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР