Проклятието на Чикаго Къбс бе развалено още миналата година, но

...
Проклятието на Чикаго Къбс бе развалено още миналата година, но
Коментари Харесай

Шампионът е жив! Октомврийската трагедия на Вашингтон продължава

Проклятието на Чикаго Къбс бе развалено още предходната година, само че това на Вашингтон Нешънълс си е живо и крепко. Опрян до стената, първенецът на МЛБ оцеля в решаващия пети мач от дивизионната серия в Националната лига с 9:8 като посетител и продължава отбраната на купата, която през 2016 година извоюва след 108-годишно спиране. Столичани пък все по този начин нямат нито един извоюван плейоф след преместването на клуба от Монреал през 2005 година

Двубоят на ст. " Нешънълс Парк " тази нощ бе един от най-странните в историята на елиминациите и сигурно най-дългият. Битката продължи рекордните за мач отвън постоянния сезон 4,37 ч. и завърши съвсем час след среднощ локално време (в 7,50 ч. българско време). Въпреки това над 40 000 почитатели по трибуните имаха вяра до последното мятане, че е допустимо любимците им най-накрая да се класират за финала в НЛ.



Уви, всичко за Вашингтон свърши както и през 2012, 2014 и 2016 година, само че този път по изключително драматичен метод. Домакините водеха с 4:1 след 2-рия ининг и към момента имаха задатък от една точка в 5-ия, когато се разигра рядко виждана драма, освен това на гърба на един от топпитчерите във Висшата лига – Макс Шързър.

Асът в ротацията на Нешънълс бе викнат от булпена, с цел да избавя топящата се преднина, само че вместо това понесе същинско оскърбление. В рамките на една отбрана двукратният притежател на " Сай Йънг " пое 4 точки – Адисън Ръсел изстреля двоен шлагер с 2 RBI, по-късно означи от трета при изтърван трети страйк и неверно мятане на кетчера Мат Уитърс към първа, а за похлупак Шързър (L 0-1) уцели Джон Джей при цялостни бази. И всичко това се случи при 2 аута...



" Беше нещо нереално, няма подозрение – призна мениджърът на Къбс Джо Мадън. – Но такива неща се случват. Особено по това време на годината. Отдайте заслуженото на момчетата. Това е една от най-невероятните победи, от които съм бил част. Знам, че несъмнено доста други хора споделят същото сега. При тези условия, на стадиона на съперника, след тежка загуба вкъщи, да се върнем и да създадем това... Нашите момчета заслужават цялото почитание на света! "

Треньорът на " мечетата " предприе не по-малко необикновен ход. При резултат 9:6 в 7-ия ининг Мадън първо пусна стартера Хосе Кинтана (H 1) за 2 аута, а след това повика и клоузъра Уейд Дейвис, когато домакините вкараха седмата си точка. Затварящият питчер в никакъв случай в кариерата си не бе запазвал победа за повече от ининг, само че този път направи цели 7 аута. Въпреки че даде две бази за боли и точка в 8-ия, Дейвис (S 3) устоя на напрежението и удържа офанзивата на съперника, завършвайки с два страйкаута – против Джейсън Уърт и Брайс Харпър.



Победител в лудата вечер излезе Брайън Дънсинг (W 1-0), който създаде единствено първите 2/3 в затварянето на 5-ия ининг. Адисън Ръсел приключи с 4 RBI, а по една точка вкараха Джон Джей, Крис Брайънт и Антъни Ризо. За Вашингтон Майкъл Тейлър удари 2 от 4 с хоумрън, 4 RBI, база за боли и 2 маркирани точки, а Даниъл Мърфи добави 2 от 3 с хоумрън, 2 RBI, две разходки и 2 точки.

Във финала на НЛ Чикаго ще се изправи против тим №1 в постоянния сезон – Лос Анджелис Доджърс. Първите два мача са на ст. " Доджър " в Ел Ей в събота и неделя, след което серията до 4 победи ще се реалокира за два мача на ст. " Ригли Фийлд " във Ветровития град. При нужда там ще е и мач №5, а в случай че се наложат още срещи, домакини в тях ще бъдат " мошениците ".



ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2017

Национална лига

Вашингтон Нешънълс - Чикаго Къбс 8:9 (2-3 в серията до 3 победи)

ст. " Нешънълс Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ЧИКАГО КЪБС
1
0
2
0
4
1
1
0
0
9
9
0
ВАШИНГТОН
0
4
0
0
0
2
1
1
0
8
14
2

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР