Прокарването на бърз интернет в селските райони на Африка е

...
Прокарването на бърз интернет в селските райони на Африка е
Коментари Харесай

Google ще доставя интернет в Африка чрез летящи балони

Прокарването на бърз интернет в селските региони на Африка е голямо предизвикателство, основно заради неналичието на всякаква инфраструктура. Много компании се пробват да намерят решение на този проблем, като съществуват разнообразни концепции – от потреблението на дронове до впрягането на мрежа от спътници.

Loon, дъщерна компания нa Alphabet - притежателят на Гугъл, твърди, че е намерила решението. Става дума за флотилия от балони.

Компанията си партнира с Telkom Kenya Ltd. за построяването на мрежа от летящи балони за свързването на хората в източната африканска страна с интернет. Проектът ще започва през идната година, предава Bloomberg.

Печалбата на Гугъл от цялата тази работа ще бъде под формата на нов пазар за рекламни послания, както и за всички web услуги, които предлага американската корпорация. От друга страна, милионите хора, намиращи се на юг от пустинята Сахара, ще могат най-сетне да имат достъп до бърз интернет.

Кенийският план на Loon е основан на технология, употребена за краткотрайно свързване на хората в Пуерто Рико, откакто ураганът Мария удари острова през предходната година, причинявайки големи вреди на инфраструктурата.

В Кения планът ще стартира с към дузина балони, които ще бъдат задоволителни за покриването на почти 10% от страната, давайки насочна точка да се реши какъв брой тъкмо балона ще са нужни за цялостно покритие.

Loon към този момент са почнали работата по инсталирането на наземни станции в Найроби и град Накуру, откъдето ще се излъчва сигнал към балоните. / profit.bg

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР