Прожекция изобщо нямаше, като от Фестивалния център обясниха, че няма

...
Прожекция изобщо нямаше, като от Фестивалния център обясниха, че няма
Коментари Харесай

Във Варна протестираха срещу прожекция на филм за интимна връзка между 13-годишни


Прожекция въобще нямаше, като от Фестивалния център обясниха, че няма продадени билети. Пред постройката се събраха последователи на партия " Възраждане ". Юлиян Губатов и Георги Георгиев от групировката разясниха, че филмът не трябва да се позволява по огромните екрани в страната, тъй като пропагандира фамилиарност при 13-годишни деца.

" Най-сериозният проблем е, че едното от момчетата се самоубива, на това ли би трябвало да учим нашите деца?! ", попита Георгиев, представен от Българска телеграфна агенция. Губатов добави, че който има предпочитание да гледа сходни филми, може да го прави вкъщи си, като ги тегли от интернет. По думите му такива модели обаче не трябва да се стартират по огромните екрани, тъй като са непознати на българите и подкопават християнските и морални устои на нашето общество.

Към митинга се причислиха и няколко десетки младежи с черни тениски, които се пробваха да провокират служителите на реда и да нахлуят в постройката на Фестивалния център. До съществени конфликти не се стигна.

На 11 юни и протестиращи от " Възраждане " се оповестиха против излъчването на кино лентата на белгийския режисьор Лукас Донт в кино " Одеон ". Филмът наблюдава историята на две 13-годишни момчета, най-хубави другари, които през лятото са неразделни, само че началото на образователната година идва с проблеми. " Те слагат на тестване тяхната интимна и видимо неразрушима връзка ", гласи ревюто на кино лентата в cinefish.bg. В него се споделя и че " Близо " е преломен и паметен портрет на пресечната точка сред другарството и любовта, идентичността и независимостта, сърдечната болежка и изцелението.

Освен това е измежду петте заглавия, номинирани за Наградата на публиката LUX, която се присъжда повече от десетилетие от Европейския парламент, а в Кан предходната година бе отличен с Голямата премия на журито.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР