Project Veritas, основана от Джеймс О`Кийф, съкращава работници и спира набирането на средства

...
Project Veritas, консервативна група с нестопанска цел, съкращава персонал и
Коментари Харесай

Project Veritas, консервативна група с нестопанска цел, съкращава персонал и спира набирането на средства „поради различни събития и обстоятелства“, изпълнителен директор Хана Джайлс каза в имейл до CBS MoneyWatch.

Гайлс не разкри колко работници са съкратени, нито уточни какво е стимулирало съкращенията и спирането на набирането на средства. В доклад от Mediaite се казва, че шестима служители са били уволнени тази седмица, включително всички журналисти и един сътрудник по развитието, оставяйки 11 души на щатната ведомост на организацията с нестопанска цел.

Съкращението идва, след като основателят на Project Veritas Джеймс О'Кийф беше изгонен от групата през февруари. Project Veritas съди О'Кийф през май, обвинявайки го, че е нарушил договора си, като се твърди, че е участвал в "невероятно обезпокоително работно място и финансови злоупотреби", включително крещене на колеги и молене на служители да изпълняват поръчки вместо него, като събиране на пране и почистване на лодката му.

Твърди се, че щедрото харчене на О'Кийф включва 10 000 долара за полет с хеликоптер от Ню Йорк до Мейн и повече от 150 000 долара за частни автомобилни услуги за период от 18 месеца.

приемане на дарение от $75 от някой, идентифициран като канадски гражданин.

—С доклад на Associated Press.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР