Project Kuiper е името на еквивалентната на Starlink услуга, която

...
Project Kuiper е името на еквивалентната на Starlink услуга, която
Коментари Харесай

Amazon показа алтернативата си на Starlink

Project Kuiper е името на еквивалентната на Starlink услуга, която Amazon се готви да пусне в употреба в близко бъдеще.

Неотдавна компанията на Джеф Безос заяви, че ще влага над 10 милиарда $. $ в изпращането на над 3000 спътника в ниска орбита, които, също като тези на SpaceX, ще оферират световна интернет мрежа. 

Тази седмица компанията за първи път сподели личните си мини сателитни чинии или антени, посредством които ще се случва връзката с интернета на Project Kuiper. 
 Снимка 610640
Източник: Amazon

Бяха показани общо три модела - Standard, Ultra-compact и Pro, като всяка от тях ще е предопределена за избран пакет или тип абонамент към услугата. 

Ultra-compact е съставлява стилен квадрат със страна към 15 сантиметра и ще е предопределена за домашна приложимост при скорости до 100Мbps. 

Малко по-големият Standard модел още веднъж е квадратен с размер на всяка страна от 25 сантиметра и ще поддържа скорости до 400Mbps. 
 Снимка 610641
Източник: Amazon

Pro моделът наподобява ще е решение, уместно за бизнеси и съставлява много по-обемиста антена, която обаче обезпечава скорост на връзката до 1Gbps. 

Засега не знаем тъкмо какъв брой ще костват услугите на Project Kuiper, само че от Amazon разкриват, че индустриалната цена на Standard антената е под 400 $.

Очаква се от следващата година Amazon да почне да изпраща спътниците си в орбита, само че няма точна дата за стартирането на услугата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР