Производството в Германия ще намалее рязко с 65% заради липсата

...
Производството в Германия ще намалее рязко с 65% заради липсата
Коментари Харесай

Bloomberg: Германското производство ще спадне с 65% без газ от „Северен поток“

Производството в Германия ще намалее внезапно с 65% поради неналичието на газ от газопровода " Северен поток ". Това оповестява Bloomberg, базирайки се на калкулации на " Голдман Сакс ".

„ Ако Русия не пусне газ през „ Северен поток “, тогава Германия няма да има други благоприятни условия, с изключение на да премине към наложително ограничаване на потреблението. Това от своя страна ще докара до понижаване на производството с 65% “, настояват анализатори.

Вчера в публикация в немския вестник Handelsblatt бе обявено, че внезапното повишаване на цените и дефицитът на енергийни запаси ще доведат до понижаване на немския Брутният вътрешен продукт, вълна от банкрути и безработица в страната. Изданието, базирайки се на отчет на анализатори от Института за международна стопанска система (IME), написа, че през 2023 година Брутният вътрешен продукт на Германия ще намалее в диапазона от 0,7% до 1,4%, което е спад с над €150 милиарда В същото време инфлацията ще се форсира до 8,7%, а разноските за сила ще се покачат с 260 милиарда евро.

Германският вносител на газ Uniper призна, че Германия въпреки всичко ще обмисли въпроса за нормиране на потреблението на природен газ след решението на Русия да спре доставките по газопровода " Северен поток ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР