Производството в еврозоната се сви за шести пореден месец в

...
Производството в еврозоната се сви за шести пореден месец в
Коментари Харесай

Заводите в еврозоната продължават да забавят дейност

Производството в еврозоната се сви за шести следващ месец при започване на третото тримесечие, повлечено от най-лошия спад в Германия от седем години насам, предава Bloomberg.

Мрачните данни идва на фона на докладите, показващи закъснение на растежа във Франция, Испания и еврозоната, както и застоялост в Италия. IHS Markit споделя, че индустриалният ѝ показател PMI пада до 46,5 през юли до 47,6 през юни т.г.

Макар част от слабостта да се обвързвана с проблемите в автомобилната промишленост, продължаващ спад може да предсказва по-големи проблеми - и да се разпростре над други елементи от стопанската система.

След като фирмите започнаха да дават отговор на намаляващото търсене, работните места в производството понижават с най-голям ритъм от шест години насам.

" PMI за еврозоната е море от алено, всички лампи светят и предизвестяват за влошаващо се здравословно положение на производителите в района ", споделя Крис Уилямсън, основен бизнес икономист на IHS Markit.

Европейската централна банка към този момент стартира работа по нови тласъци, които би трябвало да поддържат стопанската система и да забързат инфлацията. Институцията обмисля понижаване на лихвените проценти и нови покупки на активи. Очаква се през септември да бъдат оповестени идващите ходове.

В Германия показателят пада до 43,2 през юли от 45 през юни. Отчетът за поръчки за експорт пада до най-ниското равнище от 2009 година Слабостта на индустриалния бранш визира целия район, в това число Италия, Франция, Испания, Ирландия и Австрия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР