Производството по несъстоятелност в България е по-бавно и у нас

...
Производството по несъстоятелност в България е по-бавно и у нас
Коментари Харесай

Производството по несъстоятелност у нас е бавно, събираме 35% от вземанията

Производството по неплатежоспособност в България е по-бавно и у нас продължава приблизително 3 години. Чрез него се събират 35% от вземанията при 65% приблизително за Европейския съюз . Toва съобщи правосъдният министър Надежда Йорданов на публично разискване в Народното събрание като част от препоръчаните промени и допълнения на Търговския закон за рационализиране на производството по неплатежоспособност в България.

Тя изясни, че със законопроектът се вземат решение две огромни групи въпроси: цели се да се направи производството по неплатежоспособност в България по-бързо и дейно. Трябва с общи старания да преодолеем казуса с производството по неплатежоспособност, настоя Йорданова.

Другият значим въпрос, който се урежда е основаване на правила за лицата, които правят стопанска активност, само че не са търговци. Всеки един от въпросите визира икономическия живот в България и по тази причина е доста значимо да се чуят по какъв начин се възприемат приложените оферти, сподели правосъдният министър.

Надежда Йорданова настоя да чуе мненията на заинтригуваните страни в този момент преди законопроектът да бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание . Търговският закон е една от тематиките, които България има наказателна процедура, посочи Йорданова.

Заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев уточни, че ние сме последната страна, която не е транспонирала директивата по линия на производството по неплатежоспособност. Причината съгласно зам.-министъра е, че производствата не престават дълго време. Със законопроекта за Търговския закон се планува смяна на статута на синдиците. Целим да няма безконечни длъжници, сподели още Ганчев.

На полемиката в Народното събрание за измененията в законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон участваха представители на АИКБ, Българска стопанска камара, Асоциация на банките в България, Национален съюз на синдиците, Висш адвокатски съвет и други.
 Предлагат промени за компаниите в неплатежоспособност
Предлагат промени за компаниите в неплатежоспособност

Оптимизират се процесът, правосъдните такси и осребряването на имуществото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР