Производството на пшеница в Аржентина през сезон 2022/23 г. може

...
Производството на пшеница в Аржентина през сезон 2022/23 г. може
Коментари Харесай

Зърненият добив на Аржентина може да спадне заради сухото време

Производството на пшеница в Аржентина през сезон 2022/23 година може да спадне с към една четвърт поради сухото време и растящите разноски. Това демонстрират данни от зърнената борса в Росарио, представени от Ройтерс. 

Аржентина е измежду най-големите производители и експортьори на зърнени култури в света. Секторът е съществено обиден от съветската инвазия в различен огромен производител - Украйна. 

В отчет борсата в Росарио планува по-малко засети площи и по-ниски добиви спрямо предходната годишна продукция, най-много поради по-слабата приложимост на торове, чиято цена внезапно се повиши. 

Докладът планува понижаване на добивите в района с 2 милиона тона по отношение на създадените през сезон 2021/22 година 7,8 милиона тона. Засетите площи ще бъдат с 10 на 100 по-малко, а използването на торове спада с 20 на 100, предава Българска телеграфна агенция. 

Борсата показва още, че резултатът на метеорологичното събитие Ла Ниня ще продължи през цялата зима чак до пролетта, което ще докара до по-малко влага в почвата и повишение на температурите. 

През 2021/22 година Аржентина е произвела общо 22 милиона тона зърно, сочат данни на земеделската борса в Буенос Айрес.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР