Производството на пластмасови изделия в днешно време е много разпространено.

...
Производството на пластмасови изделия в днешно време е много разпространено.
Коментари Харесай

Производство на резервоари чрез ротационна леене

Производството на пластмасови произведения в днешно време е доста публикувано. Пластмасови опаковки ни заливат отвред. Докато обаче доста от типовете пластмасови производства са ни добре познати (екструдиране, шприцоване, сплескване и т.н.), не по този начин стои въпросът с ротационното леене на пластмасите.

Това е способ употребяващ се за отливане на огромни кухи пластмасови произведения. Открит през 40-те години на предишния век, той притегля бързо вниманието и в доста случаи е по - конкурентен на желаните до този миг бластване и инжекционно леене. Уникален по своята същина развой за произвеждане на пластмасови произведения включващ зареждане на материала, изпичане, изстудяване и приемане на нов артикул, който се отличава с забавна форма, разнороден цвят и доста добра компактност на стените. Матриците (калъпите), които се употребяват се отличават със собствен дизайн, точност и акуратност. Изработват се от стомана или алуминий.

В производството, като суровина, главно се употребява полиетиленът, който е повсеместен, наличен и елементарен за леене. Полиетиленовата гранула се смила до пудра и се слага в матрицата за започване на индустриалния развой. Ако суровината е във тип на гранули, тогава материалът се натрошава и полученото произведение е с неприятно качество.

Предимствата на този вид леене:

• Производство на произведения с добра компактност на стените. Получената дебелина на стената е равномерна в целия артикул, което усилва неговата издръжливост и целокупност. Дебелината на стената при нашите резервоари би могла да доближи до 16 мм.

• Ако е належащо, допустимо е да се планува съществуване на отвори в стените на получените резервоари. Стените на съдовете могат елементарно да се пробият за слагане на канелки, кранове, гумени уплътнения, маншони, и така нататък

• Резервоарите са безшевни и са годни за предпазване и превозване на разтвори на агрохимия, киселини, соли, вода, разнообразни масла и други течности, в това число и нападателни такива.

В случай, че имате предпочитание да се запознаете по - добре с този вид леене, можете да се обърнете към нас на или да ни посетите в индустриалната база в гр. Ловеч.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР