Производството на пластмасови изделия в днешно време е много разпространено.

Производството на пластмасови изделия в днешно време е много разпространено. ...

Производство на резервоари чрез ротационна леене


Производството на пластмасови изделия в днешно време е много разпространено. Пластмасови опаковки ни заливат отвсякъде. Докато обаче много от видовете пластмасови производства са ни добре познати (екструдиране, шприцоване, пресоване и т.н.), не така стои въпросът с ротационното леене на пластмасите.

Това е метод използващ се за отливане на големи кухи пластмасови изделия. Открит през 40-те години на миналия век, той привлича бързо вниманието и в много случаи е по - конкурентен на предпочитаните до този момент бластване и инжекционно леене. Уникален по своята същност процес за производство на пластмасови изделия включващ зареждане на материала, изпичане, охлаждане и получаване на нов продукт, който се отличава с интересна форма, разнообразен цвят и много добра плътност на стените. Матриците (калъпите), които се използват се отличават със свой дизайн, прецизност и точност. Изработват се от стомана или алуминий.

В производството, като суровина, основно се използва полиетиленът, който е универсален, достъпен и лесен за леене. Полиетиленовата гранула се смила до пудра и се поставя в матрицата за започване на производствения процес. Ако суровината е във вид на гранули, тогава материалът се натрошава и полученото изделие е с лошо качество.

Предимствата на този тип леене:

• Производство на изделия с добра плътност на стените. Получената дебелина на стената е равномерна в целия продукт, което увеличава неговата здравина и цялост. Дебелината на стената при нашите резервоари би могла да достигне до 16 мм.

• Ако е необходимо, възможно е да се предвиди наличие на отвори в стените на получените резервоари. Стените на съдовете могат лесно да се пробият с цел поставяне на канелки, кранове, гумени уплътнения, маншони, и т.н.

• Резервоарите са безшевни и са годни за съхранение и транспортиране на разтвори на агрохимия, киселини, соли, вода, различни масла и други течности, включително и агресивни такива.

В случай, че имате желание да се запознаете по - добре с този тип леене, можете да се обърнете към нас на или да ни посетите в производствената база в гр. Ловеч.

Източник: cross.bg