Производството на петрол в Русия продължава да се понижава и

...
Производството на петрол в Русия продължава да се понижава и
Коментари Харесай

Спад на руското петролно производство със 7,5%


Производството на нефт в Русия продължава да се намалява и през април, намалявайки със 7,5% през първата половина на месеца по отношение на март, заяви организация Интерфакс, цитирайки източник, осведомен с данните.

Добивът на нефт се намира под напън на фона на западните наказания поради военната инвазия на Русия в Украйна.

Съобщава се, че добивът на съветски петрол и газов кондензат е бил приблизително 1,392 милиона тона дневно през първите две седмици на април, което съставлява спад със 7,45% (или 112 хиляди тона) по отношение на същия интервал през март.

През първите дни на април среднодневната продукция е намаляла с 4% по отношение на март. След публикуването на тези данни вицепремиерът Александър Новак предвижда, че до края на април производството на нефт в Руската федерация ще намалее с 4 до 5%, добавя БНР.

Според източника на Интерфакс петролните компании са понижили производството с 8,6% до 1,084 хиляди тона дневно, а операторите на така наречен " Споразумения за шерване на продукция "   - с 3%, до 43 хиляди тона дневно. " Споразуменията за шерване на продукция " или договорите за шерване на продукция са общ тип контракт, подписан сред държавно управление и компания за добиване на запаси, по отношение на това каква част от ресурса, извлечен от всяка страна, ще получи.

Други ползватели на земните глъбини, измежду които записва и производството на газов кондензат от " Газпром ", също понижиха производството си с 3% до 245 000 тона дневно.

Съгласно изискванията на съглашението във формата " ОПЕК + ", Русия може да създава нефт през април в размер на 10,436 милиона барела дневно, само че през първата половина на април добивът е бил съвсем с 1,2 милиона барела на ден под позволеното равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР