Производството на картофи в Европа и особено в Обединеното кралство

...
Производството на картофи в Европа и особено в Обединеното кралство
Коментари Харесай

Цената на картофите и чипса в Европа може да скочи до две седмици

Производството на картофи в Европа и изключително в Обединеното кралство понижава с невиждана скорост, като даже McDonald`s изтегли пържените си картофки от менютата си в няколко страни. Причината за това е слабият рандеман, в резултат на горещата вълна, която удари картофените култури във Англия и в елементи на Стария континент.

Според прогнозите цената на картофите, както и на чипса във Англия и в някои европейски страни може да скочи в границите на седмици, като също така има опасения и за сериозен дефицит.
 Европа не е подготвена за тази гореща вълна
Европа не е подготвена за тази гореща вълна

Континентът посрещна енергийната рецесия по-рано

Рекордно високите температури от това лято, при които елементи от Обединеното кралство и редица европейски страни доближиха 40 градуса, предизвикаха изсъхване на главната годишна продукция от картофи.

Фермерите споделят, че точно картофите са изключително уязвими от горещи талази, защото са 80% вода. А рекордно високите температури бяха следени тъкмо по време на най-важния интервал на напредък на културата.

По-рано през август Том Брадшоу от английския синдиката NFU съобщи пред комерсиалното списание The Grocer, че дефицитът на вода е " сериозен ". Той сподели: " Не виждам по какъв начин добивите на картофи ще бъдат нещо друго, с изключение на много под междинното - добивите от лук са същите. "

Говорител на Isle of Ely Produce добави:

" Индикациите са, че жегата в действителност е унищожила реколтата и всеки дъжд в този момент може да навреди в допълнение на добивите. "

Ситуацията след горещините е най-критична във Англия, тъй като някои региони на Обединеното кралство регистрираха най-сухия интервал от 1935 година насам. Осем от 14 области в Англия бяха наранени от предизвестията за суша.
 Недостиг на картофи, бира и на какво още... в най-развитите страни
Недостиг на картофи, бира и на какво още... в най-развитите страни

В магазините в този момент мъчно се намират някои напълно нормални храни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР