Производството на електрическия ID2.all за 25 000 евро ще започне

...
Производството на електрическия ID2.all за 25 000 евро ще започне
Коментари Харесай

Volkswagen смята за невъзможен електромобил за 20 000 евро


Производството на електрическия ID2.all за 25 000 евро ще стартира през 2025 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Наскоро се появиха информации, че Volkswagen възнамерява да сътвори на ниска цена електрически автомобил, на цена към 20 000 евро. Но в изявление за немска медия шефът на подразделението за леки коли на компанията Томас Шафер съобщи, че всеобщото произвеждане на електрически автомобил за 20 000 евро не е допустимо, въпреки че Volkswagen ще работи за понижаване на разноските посредством мащабиране на производството и отвесна интеграция.
още по темата
Автомобилният колос няма да се откаже от именитите марки Golf, Tiguan и GTI при прехода си към електрическа двигателна сила, само че би предпочел да ги възроди в нова епоха, като вземе поради приемствеността, споделя Шефер пред Automobilwoche.

Например, електрическият Golf ще би трябвало да има много ниска линия на покрива, до момента в който ID.3 в сегашната си форма не е подобаващ за тази роля. Volkswagen като цяло избира да изчака прехода към новата платформа SSP за стартирането на чисто електрическа версия на Golf, а това няма да се случи до 2026 година, съгласно Шефер.

Електрическият Tiguan може да се появи по-рано, защото Volkswagen счита за уместно да употребява платформата MEB+, с цел да пусне кросоувъра, който ще образува основата на минимум 10 нови модела до 2026 година Платформата ще бъде употребена също за евтина електрическа кола на стойност 25 000 евро, която неотдавна беше демонстрирана под името ID2.all и чието произвеждане ще стартира през 2025 година

Томас Шефер счита, че при сегашната цена на тяговите акумулатори е невероятно да се създават електрически транспортни средства на стойност 20 000 евро, само че Volkswagen е подготвен да работи за решение на казуса. Вертикалната интеграция на производството в жанр Tesla може да бъде един от методите за понижаване на разноските, а Volkswagen също се надява да реализира икономии от мащаба в производството.

Вече са известни амбициозните проекти на немския авто производител за цялостен преход към електрически коли. От 2033 година марката Volkswagen ще продава в Европа единствено електрически коли, като изцяло ще се откаже от моторите с вътрешно горене на локалния пазар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР