Производството им ще достигне приемливо ниво едва след няколко годиниНа

...
Производството им ще достигне приемливо ниво едва след няколко годиниНа
Коментари Харесай

CNN: САЩ приближават „червената линия“ на запасите си от снаряди

Производството им ще доближи задоволително равнище едвам след няколко години
На фона на украинската контраатака Съединени американски щати бързат да усилят производството на муниции. След десетилетия на мир Западът е осъзнал какъв брой е подценил смисъла на съществуването на огромен ресурс от оръжия, написа CNN.

Говорейки пред изданието предходната седмица, английският министър на защитата Бен Уолъс е декларирал, че НАТО се е подготвяла през цялото време за атака, която ще продължи “една нощ и един ден ”.

“Никой в действителност не си зададе въпроса, какво ще стане, в случай че “една нощ и един ден ” се трансфорат в “две седмици, три седмици, четири седмици ”, признава Уолъс.

Всъщност формалните лица признават, че Съединени американски щати към този момент се приближават до “червената линия ” във връзка с запасите от 155 мм снаряди, които доставят на Украйна.

Миналата година Съединени американски щати започнаха да усилват производството на муниции, когато стана ясно, че войната ще се проточи доста по-дълго от предстоящото. Но това произвеждане ще доближи задоволително равнище едвам след няколко години, споделя пред CNN съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

Именно по тази причина Вашингтон е решил да изпрати касетъчни муниции в Украйна като краткотрайна мярка.

Към днешна дата Съединените щати са дали повече от 2 милиона 155 мм артилерийски снаряда на Украйна, съгласно данните от Пентагона.

Пентагонът си е сложил за цел да създава 70 000 артилерийски снаряда на месец, само че към този момент създава малко под 30 000. През февруари 2022 година производството е 15 000 на месец. По този метод в този момент Украйна продължава да употребява наличните ресурси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР