Производственият сектор в Русия продължи да се разраства силно през

...
Производственият сектор в Русия продължи да се разраства силно през
Коментари Харесай

Производствената активност в Русия отбелязва силен подем

Производственият бранш в Русия продължи да се разраства мощно през юни на фона на внезапно повишаване на производството и новите поръчки, демонстрират данни от изследване на " Стандарт енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global), съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Индексът на мениджърите по покупките в производството (PMI) се увеличи от 54,4 през май до 54,9 през юни. Всеки резултат над 50 демонстрира повишение в бранша.

През април показателят доближи 54,3 пункта.

Новите поръчки демонстрираха спомагателен растеж през юни на фона на устойчивото търсене и извоюваните нови клиенти. Освен това експортното търсене се върна към напредък за първи път от три месеца.

В резултат равнищата на произвеждане се усилиха с един от най-бързите си темпове от седем години и половина.

Фирмите усилват броя на работната си мощ, а темпът на основаване на работни места е незабравим, показва ДПА.

Същевременно инфлацията на цените на суровините се усили до най-високия си ритъм от ноември предходната година, което е обвързвано с продължаващи проблеми с логистиката и по-високите цени на превоза и доставчиците. Вследствие на това цените порастват.

Въпреки това съветските производители на артикули остават положително настроени по отношение на упованията за произвеждане през идната година, подкрепени от плануваните вложения в създаването на нови артикули и достигането до нови клиенти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР